Sc. cerevisiae sp. boulardii

Biolatte Oy:n filosofian mukaan terveys on kuin kolmio, jonka osat ovat aivot, keho, ja ruoansulatusjärjestelmä, tai vastaavasti mieli, henki ja keho.

Sairaus aiheuttaa kipua, kipu rekisteröidään aivoissa, ja aivot lähettävät ruoansulatusjärjestelmälle käskyn luoda tarvittavia molekyylejä, jotka imuneste- ja verenkierto sitten vievät siihen kehon paikkaan, missä häiriö tai kipu ilmenee.

Jos aivot eivät toimi täysin oikein, käskyt ruoansulatusjärjestelmälle voivat viivästyä tai puuttua kokonaan. Näin tapahtuu, kun otetaan särky-, tai kuumelääkkeitä. Jos ruoansulatusjärjestelmä taas ei toimi kunnolla, miljoonat reaktiot, jotka vaikuttavat molekyylien valmistusprosessiin, hidastuvat tai häiriintyvät, ja täten sairauden parantuminen vie paljon enemmän aikaa ja siihen saattaa pitkällä ajalla sisältyä kaikenlaisia komplikaatioita.

Sanonta “terve sielu terveessä ruumiissa” pitää siis täysin paikkaansa.

Suoliston floora on erittäin tärkeässä roolissa, sillä se tuottaa vasta-aineita: IgA ja IgM:ta. On äärimmäisen tärkeää ymmärtää, että juuri tämä floora kiinnittyy polysakkariinin tapaisilla sidoksilla limakalvoon, limaiseen proteiinialustaan, eli ne ovat keskenään kytköksissä.

Kun limakalvo vaurioituu, se saattaa aiheuttaa hengenvaarallisia sairauksia. On olemassa useita raportteja siitä, kuinka rokotteet (ensimmäinen raportti polio-rokotteesta) ja lääkkeet (etenkin antibiootit) kirjaimellisesti kuivattavat limakalvoja: ne rikkoontuvat ja muuttuvat huokoiseksi.

Limakalvon rikkoontuminen mahdollistaa patogeenien pääsyn verenkiertoon, josta todennäköisesti seuraa tulehduksia, kuten verenmyrkytys, polio, tuberkuloosi ja moni muu.

Vaurioitunut limakalvo aiheuttaa myös proteiinihukkaa, ja sitä kautta aliravitsemusriskin. Se taas tarkoittaa vastustuskyvyn heikkenemistä, joka kasvattaa riskiä saada opportunistisia infektioita, jotka edelleen tuhoavat suolistoflooraa ja vaurioittavat limakalvoja lisää. Olosuhteet saada ns. “superbakteeri” ovat oivalliset ja antibiootit todennäköisesti vain pahentavat tilannetta.

Saccharomyces cerevisiae boulardii on hiivatyyppinen mikro-organismi, joka kasvaa hyvin 25 asteen lämpötilassa. Se on väriltään harmaata, ja tuoksultaan selkeän hiivamaista. Parempi kuin tavallinen hiiva, Sc. boulardii kasvaa myös 37 asteen lämpötilassa (normaali ruumiinlämpötila) ja jopa lämpimämmässä.

Sc. boulardii – vaikka hiiva onkin – ei tuota hiilidioksidia. Se tuottaa polyamiineja kuten spermiiniä ja spermidiiniä, kahta limakalvojen perusmolekyyliä.

Sc. boulardii voidaan ottaa mihin aikaan päivästä vain, ruoan kanssa tai tyhjään vatsaan.

Biolatte Oy, VARKKAKUJA 2, FI-20320 TURKU, Puh. +358 (0)400-741 665

Copyright © 2024 Biolatte Oy. All Rights Reserved.