Usein kysyttyä

Miksi tuotteemme eivät sisällä inuliinia?
Usein markkinoiden probioottituotteisiin lisätään sokeriteollisuuden sivutuotteita kuten inuliinia tai frukto-oligosakkarideja (FOS) joiden tarkoituksena on edistää mm. bifidobakteerien kasvua suolistossa. Biolatte ei käytä näitä ainesosia tuotteissaan, sillä niiden on osoitettu lisäävän myös haitallisten bakteerien kasvua. Pilkkoutuessaan inuliini ja frukto-oligosakkaridit muodostavat suolistossa metaania ja hiilidioksidia, joiden haittavaikutuksena voi seurata vatsakipua sekä pahoinvointia.
Kuinka tuotteitamme säilytetään?
Kaikki tuotteemme säilytetään avaamattomana tai avattuna kuivassa ja UV-säteilyltä suojattuna. Tuotteitamme ei saa säilyttää jääkaapissa, sillä se lisää kosteutta ja näin ollen haittaa tuotteemme säilyvyyttä.
Sisältääkö tuotteemme allergisia ainesosia?
Kaikki tuotteissamme käytetyt ainesosat ovat käyneet läpi laboratoriokokeet, joissa on etsitty allergisoivia ainesosia ja kaikkien osalta tulokset ovat negatiivisia. Tuotteemme eivät sisällä esimerkiksi maitoteollisuuden jäämiä (laktoosia, maitoa), tärkkelystä, soijaa, maissia, pähkinää, äyriäisiä, papuja, viljaa, sokeria, kananmunaa eikä kalaa.
Aiheuttaako tuotteemme maltodekstriini allergiaa?
Maltodekstriini sekoitetaan usein tärkkelykseen ja siksi sen pelätään aiheuttavan allergioita. Pelko on turha, sillä maltodekstriini on vain yksi tärkkelyksen monista rakennusaineista. Tärkkelys muodostuu myös muista ainesosista kuten proteiinimolekyyleistä esim. gluteenista, jotka ovat usein allergioiden taustalla. Käytämme tuotteissamme vain puhdasta maltodekstriiniä, jotta voimme varmistua siitä ettei se aiheuta allergioita.
Mitä tarkoittaa CFU?

Colony forming unit (CFU) kertoo elossa olevien bakteeri- tai sienipesäkkeiden määrän. Esimerkiksi Biolatte Original annospussi sisältää 7,5E9 CFU eli 7,5 miljardia maitohappobakteeria. Valmistajat voivat ilmoittaa pitoisuuden grammaa tai päiväannostusta kohden. Pelkän painon ilmoittaminen g tai mg ei kerro bakteerien määrää eli pitoisuutta.

Kuinka takaamme tuotteidemme laadun?
Teemme yhteistyötä vain tunnettujen mikro-organismipankkien kanssa, ja kaikki käyttämämme kannat ovat tutkittuja, rekisteröityjä ja testattuja. Valmistusprosessit ovat GMP (Good Manufacturing Practises) ja ISO 22000 standardien mukaan erittäin tarkkaan valvottuja raaka-aineiden hankinnasta purkin sulkemiseen saakka. Teemme jatkuvia laboratoriokokeita koko tuotantoprosessin läpi varmistaaksemme puhtauden, laadun ja tehon.
Miksi Biolatten tuotteet eivät sisällä prebiootteja?
Prebiootit ovat suolistossa sulamatonta ja imeytymätöntä kuitua, jota yleensä lisätään tuotteisiin edistämään probioottien eli elävien mikrobien kasvua. Ihmisen suoli sisältää normaalisti jo ravinnosta saatuja kuituja, joilloin niiden lisääminen on turhaa. Haluamme pitää tuotteissamme vain oleelliset ainesosat. Meille on tärkeämpää valmistaa tuotteita joissa on jo valmiiksi riittävän korkeat mikrobipitoisuudet.
Miksi käytämme liivatekapseleita kasviperäisten (HPMC) kapseleiden sijaan?
Kasviperäisten kapseleiden valmistuksessa käytetään liian paljon kemikaaleja kuten metyylikloridia (kaasu), propyleenioksidia (nestemäinen polttoaine) ja petroleumia (raakaöljy). Käytämme tuotteissamme nautaperäistä liivatetta, joka on saanut kosher- ja halal-hyväksynnän. Kaikkien tuotteidemme kapselit ovat avattavissa joten ne voidaan nauttia myös ilman liivatetta.

Biolatte Oy, VARKKAKUJA 2, FI-20320 TURKU, Puh. +358 (0)400-741 665

Copyright © 2024 Biolatte Oy. All Rights Reserved.