Yritys

Biolatte Oy:n perustajalla Yves Delattella on yli 40 vuoden kokemus maitohappobakteereista ja terveyteen liittyvistä asioista. Hän on ollut mukana rakentamassa Euroopan tunnetuimpia probioottiyrityksiä niin Hollannissa (1991) kuin Ranskassa (1995). Hän on tietotaidoillaan avustanut myös yrityksien perustamista Estoniassa, Ruotsissa, Saksassa, Puolassa ja Suomessa.

Yves Delatte on suunnitellut joitain Euroopan tunnetuimmista probioottivalmisteista. Hän kehitti ensimmäisen ihmisille suunnatun probioottivalmisteen, jota testattiin vapaaehtoisilla HIV potilailla Britanniassa (1988-1989) ja syöpäpotilailla Ranskassa (1994).

Delatte valmisteli patentin suoliston ja immuniteetin yhteydestä vuonna 1989 ja se on tarkasteltavissa osoitteessa: http://www.wipo.int/patentscope/search/en/WO1989011858.

Lisätietoja tutkimuksista löydät myös osiosta: Referenssit

Vuonna 1974, Delatte työskenteli ranskalaisessa yrityksessä ja kiinnostui suomalaisen nobelistin A.I. Virtasen työstä. Hän alkoi kehittämään biologisia säilöntäaineita orgaanisten happojen kuten muurahaishapon ja rikkihapon tilalle. Tutkimuksien myötä hän ymmärsi kuinka maitohappobakteerien tuottama maitohappo sopii erilaisten orgaanisten aineiden (esim. ruohon ja kasvisjätteiden) ja muiden proteiinituotteiden (esim. kala- ja lihajätteiden) säilöntään.

Vuonna 1980, Delatten tutkimuksen havainnollistivat kuinka samannimiset maitohappobakteerikannat, esimerkiksi Lactobacilus acidophilus -kannat, eivät käyttäydy samalla tavalla, vaikka niitä kasvatettaisiin samassa aineessa.

Vuonna 1983, hän onnistui ensimmäisen kerran maitohappobakteerisäilönnässään Länsi-Suomessa (Itikka, Seinäjoki). Muutama sata litraa teurasjätettä onnistuttiin säilömään pelkkien maitohappobakteerien avulla jopa yli vuoden ajan. Vuodesta 1983 vuoteen 1988 he tekivät noin tuhat säilytystä turkisteollisuudelle ympäri maailmaa; Ruotsista Suomeen ja Tanskasta Kanadaan. Ranskan Lorientissa oli suurin siilo, 5 000 tonnia. Kauimmin, eli yli 2 vuotta kestävä säilytys oli Himangalla.

Tutkimukset osoittivat, että turkiseläinten säännöllinen ruokkiminen maitohappobakteereja sisältävällä rehulla paransi huomattavasti eläinten terveyttä, vähensi kuolemantapauksia, lisäsi syntyvyyttä, vähensi antibioottien tarvetta ja paransi jopa turkin laatua. Eläimet olivat vähemmän stressaantuneita, hajuhaitat vähenivät ja kasvusto häkkien ympäristössä parani. Tutkimustuloksien perusteella maitohappobakteerit tulee aktivoida uudelleen ennen ruokintaa, ja bakteerien määrän tulee olla vähintään 1 000 000 000 CFU/g/päivä (1 miljardi bakteeria grammassa per päivä). Muuten tulokset olivat heikkoja tai olemattomia.

Lähes kuusi vuotta kestäneisiin tutkimuksiin oli osallisena yli 5 miljoonaa eläintä. Tutkimuksien aikana perusresepti pidettiin samana, mutta hyödynnettäviä bakteerikantoja vaihdeltiin. Delatten tutkimustulokset havainnollistivat kuinka bakteerikannalla on merkittävä vaikutus tuloksiin. Hän kartutti myös tärkeää tietotaitoa siitä, miten bakteereja voidaan antaa eläimille ja miten niiden avulla voidaan hallita terveyttä ja sarauksia.

Vuonna 1986, hän sovelsi samaa menetelmää vapaaehtoisiin ihmisiin ja totesi, että se mikä pätee muihin nisäkkäisiin, pätee myös ihmisiin. Delatte tutki useita erilaisia maitohappobakteerikantoja, satoina eri sekoituksina, satoina eri yhdistelminä, ja sadoilla eri resepteillä. Tuloksien perusteella tehokkailla maitohappobakteereja sisältävillä ravintolisillä on useita lainalaisuuksia.

Tutkimuksien aikana kartuttamaansa tietotaitoon nojautuen Delatte kehitti ensimmäisen ihmisille suunnatun probioottivalmisteen vuonna 1989. Valmiste toimitettiin englantilaisille lääkäreille testattavaksi. Myöhemmin (1990-1995) samanlaisella reseptillä valmistettua useaa probioottia sisältävää valmistetta myytiin nimellä Ecologic Hollannissa ja Lactibiane Ranskassa ja Suomessa. Lactibiane voitti Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton Vuoden Terveystuote tittelin vuonna 1997. Lactibianen annospussit sisälsivät 10 miljardia ihmisspesifistä ja nopeasti lisääntyvää maitohappobakteeria.

Samanlaisia tuotteita on markkinoitu niin Suomessa kuin Ruotsissa. Maitohappobakteerivalmisteiden rinnalle Delatte kehitti ensimmäiset entsyymivalmisteet vuonna 2002, ensimmäisen Saccharomyces boulardii hiivaa sisältävän probioottivalmisteen vuonna 2002 ja Bacillus subtilis bakteeria sisältävän probioottivalmisteen vuonna 2016. Näiden tuotteiden lisäksi hän on suunnitellut probioottivalmisteita muille Eurooppalaisille yrityksille, pääosin Saksan ja Itävallan markkinoille.

Delatten työn tuloksia ovat hyödyntäneet (ja kopioineet) useat tutkijat ja probioottien valmistajat. Biolatte Oy ja Delatte ovat ylpeitä ollessaan alan pioneerejä. Emme ainoastaan luo uutta teknologiaa ja uusia tuotteita, vaan lähestymme terveyttä ja sairauksia uudella tavalla.

Biolatte Oy:n tarkoituksena on valmistaa vain laadukkaita tuotteita. Tuotteemme ovat allergeenivapaita ja gluteenittomia. Meidän mielestämme on erityisen tärkeää, että on erikseen maitohappobakteerituotteita, entsyymituotteita, vitamiinituotteita ja omega-tuotteita. Erilaisten koktailien valmistusta tulee välttää. Etenkin, jos koktailien hyödyt perustuvat plasebovaikutuksiin eikä tieteellisesti todistettuihin synergisiin etuihin.

Biolatte Oy käyttää ainoastaan tunnettujen mikro-organismipankkien virallisesti rekisteröityjä ja testattuja bakteerikantoja. On myös tärkeää, että testit on julkaistu virallisissa kansainvälisissä tieteellisissä julkaisuissa. Teemme yhteistyötä ainoastaan merkittävien tieteellisten laboratorioiden kanssa, jotka noudattavat GMP ja ISO 22000 standardeja. Kaikkia tuotantoprosessiemme vaiheita organismien viljelystä purkin sulkemiseen saakka valvotaan tarkasti.

Biolatte Oy:n tuotteet, joita toimitetaan kuuteen EU-maahan, löytyvät vain terveyteen erikoistuneista kaupoista.

Muistakaa elää ja syödä terveellisesti!

Yves Delatte

Ps. Kiinnostuneille tiedoksi, meidän logomme on Arachne (hämähäkki), joka on mytologian vanhin symboli, yli 6000 vuotta vanha. Se on ollut ensimmäinen terveyden ja lääketieteen symboli ja tarkoittaa myös kekseliäisyyttä ja jatkuvuutta.

Biolatte Oy, VARKKAKUJA 2, FI-20320 TURKU, Puh. +358 (0)400-741 665

Copyright © 2024 Biolatte Oy. All Rights Reserved.